• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

2017-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Çorum'daki okulların güvenlik sorunları masaya yatırıldı

 

Okulların giriş,-çıkışı ile bahçeleri
güvenlik kameralarıyla izlenecek

'GÜVENLİ OKUL,
GÜVENLİ GELECEK'


 

8 Eylül 2017

2017-18 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala , okullardaki güvenlik sorunu masaya yatırıldı.

Çorum Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında yapılan toplantı, Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya, Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Garnizon Komutan Vekili Çetin Öcal, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Okul Aile Birlikleri Başkanı Güngör Atak, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları, üyeleri ile veliler katıldı.


 ‘GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMALIYIZ’

Okulların açılmasına az bir süre kaldığını hatırlatan Vali Kılıç, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla valilikçe alınan tedbirlerden bahsetti.

 Vali Kılıç Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, genç nüfusun dünyada çok az ülkeye nasip olduğunu, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Yükselen ve büyüyen Türkiye için en önemli unsurlardan birinin de genç nüfus olduğunu söyleyen Vali Kılıç, gençliğin kötü alışkanlıklardan, madde bağımlığından, uyuşturucudan korunması gerektiğini, Avrupa’da uyuşturucu ile ilgili yaşanan sıkıntılardan örnekler vererek, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin olmazsa olmazımız olduğunu dile getirdi.

 

VALİ KILIÇ: ‘ÇORUM’DA UYUŞTURUCU
VAKASI YOK DENECEK KADAR AZ…’

Çorum’da uyuşturucu vakasının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Vali Kılıç, “Emniyet ve Jandarma çok dikkatli çalışmalar yaptı. Uyuşturucu tacirlerine, kan emicilere hiç bir zaman müsaade etmemiştir” dedi.

Devletimizin çocuklarımızın güvenli ortamda okumaları için tüm imkânların sağlandığını belirten ve alınan tedbirlerden de bahseden Vali Kılıç, okulların giriş-çıkış ve bahçesinin güvenlik kameralarıyla izleneceği açıkladı.

Özellikle uyuşturucuyla mücadeleyi önemsediklerini vurgulayan Vali Kılıç, muhtarlardan ve okul aile birliği üyelerinden ve velilerden bu mücadeleye destek vermelerini istedi.

Konuşmaların ardından toplantıda soru-cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde Vali Necmeddin Kılıç başkanlığındaki heyet, muhtarların ve okul aile birlikleri üyelerinin talep ve önerilerini dinledi. (BSGMEDYA)

 

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP