• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel, Çorum’un kalıcı bir imar planı ve kent kimliğinin olması gerektiğini söyledi.

 

‘ÇORUM’UN BİR KENT KİMLİĞİ,

BİR VİZYONU OLMALI’

 

 

7 Ağustos 2020
CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel, Çorum’un kalıcı bir imar planı ve kent kimliğinin olması gerektiğini söyledi.
Belediye Meclisi Toplantısında imar düzenlemeleri sırasında söz alan Özdel, genele göre değil, kişiye göre imar düzenlemesi yapılmasını eleştirdi.


Her belediye meclisi toplantısında 20 maddelik gündemin 15 maddesini imar düzenlemelerinin aldığına dikkati çeken Özdel, Çorum’un kalıcı bir kent kimliği, mimari düzenleme ve imar planı olması gerektiğini vurguladı.
Ahmet Özdel, “İmar planları yapılırken oluşturulan her parselin yolunun olması, plan yapanların doğası gereğidir. Ortada bir garabet var. Parsel var, yol yok. Bunu yapan kim? Kim yaptı, nasıl yaptı? Ve bu parseli oluştururken ne kadar düzenleme, ortaklık payı kesildi?


Vatandaş, imar planı yapılırken itiraz etme hakkına sahip. Parsel var yok yoksa, belediye meclisine gelir, düzeltilir. Veya idare mahkemesi yoluyla düzeltilir. Parsel sahibi, belli ki önemli bir kişi, bir dilekçe vermiş, idare mahkemesi yoluyla halledeceği bir işi, belediye meclisi yoluyla hallediyor. Amaç mağduriyeti gidermekse, belediye her dilekçe veren kişinin mağduriyetini düşünmek zorunda. Hak varsa, hukuk varsa uygulanır. Her belediye meclis toplantısında 20 maddesinin 15 maddesi imar değişikliği olur mu? Kimlerin katları yükseliyor, kimin konut alanları ticarethaneye çevriliyor, kimin mülkiyet değişikliği yapıldıktan sonra yüzde 40 kullanım alanı yüzde 60’a çevriliyor? Yapılan her yanlışta biz uyarmadığımız için, siz kabul ettiğiniz için hepimizin sorumluluğu var. Birkaç tane genel örnek vermek istiyorum: hastanenin yerini işaretledik, stadyumun yerini işaretledik, çevre yolunu işaretledik. Burada geçmiş belediye meclislerinin tamamının sorumluluğu var. Yapıyoruz yaptıktan sonra sorunlar çıkıyor. Sonra da diyoruz ki mağdur olduk, mağduriyetleri kaldıralım. Bu kentin bir mimari kimliği var mı, kent kimliği var mı? Bizler bu kentin mimari kimliğinden sorumluyuz. Ulu Cami gibi, Tabakhane gibi bir mimari örnek gösterebilir misiniz? Birkaç tane tarihi esere sahip çıkmaya çalışıyoruz, belediyenin bu konuda yaptığı çalışmaları taktirle karşılıyoruz.
Bu kente kalıcı bir imar planı yapılması gerek. Kentin kimliği, vizyonu olmalı” şeklinde konuştu./BSGMEDYA




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İLAN

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
BİR KİTAP