• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

2013 yılında İzmir’de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", dördüncü kez Çorum'da da gerçekleştirildi.

  1. 'SÜSLÜ KADINLAR'
  2. FARKINDALIK İÇİN
  3. PEDAL ÇEVİRDİLER !

 



22 Eylül 2019

Yaklaşık 150 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğine katıldı.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında, 2013 yılında İzmir’de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", dördüncü kez Çorum'da da gerçekleştirildi.

Saat 16.00’da Kadeş Barış Meydanı’ndan toplanan kadınlar,  Saat Kulesi, Çorum Müzesi ve Bahabey Caddesi güzergahını takip ettikten sonra tekrar Kadeş Barış Meydanı’nda tamamlandı. .
Hem sağlık açısından faydalı olan, hem de en ucuz ve güvenli ulaşım araçlarından birisi olan bisiklete dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet turuna kadınlar, hem kendilerini, hem de bisikletlerini süsleyerek katıldı.

  1.  
  2. 18 ÜLKEDE 115 ŞEHİRDE
  3. EŞZAMANLI YAPILIYOR..!

Yaklaşık 45 dakika süren etkinlik çevredeki vatandaşlardan da yoğun ilgi görürken, bazı kadınların, eşleri ve çocukları da eşlik etti.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizasyon Sorumlusu Gizem Çataroğlu, yaptığı açıklamada, Çorum'da dördüncüsü düzenlenen etkinliğe katılımın sevindirici olduğunu söyledi.

 

 

Yedi yıldır düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun kadınların dikkatini çekmeyi başardığını belirten Çataroğlu, "Turumuz bu yıl 18 ülkeden 115 şehirde eş zamanlı olarak gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor." dedi.

Bisikletin çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkati çeken Çataroğlu, etkinlikle kadınların günlük kıyafetleriyle bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Bisiklet, bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır, yoğun kent trafiğine çözüm olabilir. Eğer uygun bisiklet politikaları uygulanırsa biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yola çıktık. Çorum'da bisiklete binen kadınlar olarak motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. 'Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu' diyoruz. Bugün yollarda araç gürültüsü değil bizim kahkahalarımız olacak."diye konuştu./BSGMEDYA

 

 

 

 

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İLAN

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
BİR KİTAP