• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Çorumlu Yazar Cevat Turan’ın kaleme aldığı Bir Eylül Yarası romanı, Pupa Yayınları etiketiyle yayınlandı

ÇORUMLU YAZAR
CEVAT TURAN'DAN
YENİ BİR ROMAN DAHA:
‘BİR EYLÜL YARASI’

  

3 Nisan 2019

Çorumlu Yazar Cevat Turan'ın Bir Eylül Yarası romanı okurlarla buluştu.

Cevat Turan’ın kaleme aldığı Bir Eylül Yarası romanı, Pupa Yayınları etiketiyle yayınlandı. 1980’lerden 2010’lara uzanan roman, kod adı Kızıl Ömer olan bir devrimcinin yaşadıklarıyla başlıyor. 2010’lu yıllarda bir reklam ajansı sahibi olarak karşımıza çıkan Ömer’in hikayesi, okuru adalet olgusu etrafında gezindiriyor.

2017 yılında yayınlanan Unutmalar Şehri ile Yunus Emre Edebiyat ve Roman Ödülü’nü alan yazar Cevat Turan, yeni romanıyla bir Türkiye fotoğrafı çekiyor.




CEVAT TURAN KİMDİR?

Çorum doğumlu Cevat Turan’ın ilk ürünleri (şiir ve yazıları) 1983 yılında Çorum gazetesi ve bu gazetenin kültür-sanat ekinde yayımlandı. İlk gençlik yıllarında, yayın hayatını Ankara’da sürdüren Sanat Rehberi’nde şiirleri yayımlanan; Gençlik Dünyasıgazetesinde kültür-sanat ve güncel politika yazıları kaleme alan yazarın, “Usuldan Bir Hüzün” (Çivi Yazıları Yayınevi), “Gözlerine Sakla Beni” (Günizi Yayıncılık) ve “Çoklu Yalnızlıklar” (Komşu Yayınları) adında üç şiir kitabı; yine Komşu Yayınları’ndan çıkan “İnsanın Üşüdüğü Yer” adında bir de öykü kitabı bulunmaktadır. Yasakmeyve şiir dergisinin hazırladığı Türkiye Şiir Rehberi’nde de yer alan yazarın, Cumhuriyet Kitap eki, Dünya gazetesi kitap eki, Sözcü Gazetesi kitap eki, Aydınlık Gazetesi kitap eki, Berfin Bahar, Islık, Yasakmeyve ve Varlık dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmış; şiir anlayışı ve kitapları üzerine yazılar kaleme alınmıştır. Turan’ın, bazı şiirleri ise çeşitli müzisyenler tarafından bestelendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Cevat Turan, sahibi olduğu güncel haber sitesi www.sonmedya.com.tr’de köşe yazarlığı ve Yazın-Sanat Kooperatifi üyeliğinin yanı sıra, halen bir şirketler topluluğu grubunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. “Unutmalar Şehri” ile 2017 temmuz ayında Yunus Emre Edebiyat ve Roman Ödülünü almış olan Turan’ın ‘Bir Eylül Romanı-Hesaplaşma’ ikinci romanı, altıncı kitabıdır.

 


1980

Kod adı Kızıl Ömer. 

70lerden 80’lere uzanan bir devrimci. 

Eylemler, denize çıkan o sokaklar, şarkılarıyla çocuklar, yani Eylül. 

İstanbul’da bir banka soygunu. Elde kalan büyük bir para, vurulan bir bekçi, tutuklananlar ve dışarıda kalanlar… 

Ve büyük bir aşk! Nejla ve Ömer.
Her şeyi terk edip, el ele kurulan bir gelecek düşü…

Tüm geçmişin gömülü olduğu bir defter. 

Geçmiş, insanın peşini bırakır mı? 

2010

Ömer Soylu

O banka soygunundan sonra zenginleşen ünlü bir iş adamı, bir reklam ajansı başkanı.

Dev bir plazanın roofunda reklam ajansında ülkenin en popüler işlerine imza atan Ömer, bugün artık zengin bir iş adamı.

70'lerin devrimcisi Kızıl Ömer. İstanbul’da ’80lerde yapılan banka soygunundan çalınan parayla mı bu hayatı kurdu? 

Ağabeyler, beyefendiler, yukardan gelen emirler… 

Açılan davalar, hak hukuk adalet istemi. İntikam peşinde koşan hırslı bir komiser, kapanmış bir davanın yeniden açılışı, gözaltılar, tanıdık bir savcı, ispiyoncu bir eski yoldaş. 

Adalet sizce de her zaman doğrunun yanında mı yer alır?

Ve dünyanın tek gerçeği
her daim aşk.

‘’Dalgaların beton kıyılara vurup geri çekilirken çıkardığı ses, martıların kanat çırpışlarındaki bembeyazlık, gökyüzünde salı­nan ay, dalgaların uçlarında bir o yana bir bu yana yatan küçük tekneler…’’

Yıldızlı bir Beşiktaş sahili, zeki genç bir kadın ve gözlerini ondan alamayan avukat Kemal.  

Aşkın gücü nereye kadardır?

Cevat Turan, ilk romanı ‘Unutmalar Şehri’nde geçen bir karakter; Kızıl Ömer’in hikayesini anlatıyor bu defa bizlere. Ömer’in ilk gençlik yıllarında yaşadıkları şimdiyi ne kadar etkiliyor? Bugün nasıl bir hayat yaşıyor? Hesaplaşma aynadan içeriye doğru uzun bir yolculuktur. İnsanların gözlerinin içine bakarak söylediklerimiz kadar, kendi kalbimize yaptığımız bir yolculuktur da aslında. 



‘Bir Eylül Yarası’
,
 Cevat Turan’ın 80’lerden 2010’lara bir günlük eşliğinde Türkiye’yi, dostlukları, aşkı, yaşamı sinematografik bir kurgu, edebi bir ustalıkla anlattığı, sürükleyici, heyecanlı ve şaşırarak soluksuz okuyacağınız yeni bir roman./BSGMEDYA




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İLAN

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER
BİR KİTAP