• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Palandöken, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklik konusundaki düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi

ESNAF KURULUŞLARI
DA BELGE VEREBİLECEK

 

30 Mayıs 2018
Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile ulaştırma sektöründe TESK ve bağlı meslek kuruluşların bazı yetkilerinin yeniden kazandırılması konusundaki düzenlemeyi memnuniyetle karşılayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Karayolu Taşıma Kanununun, yetki devrine ilişkin maddesinde, Ulaştırma Bakanlığı’nın Konfederasyonumuza ve bağlı Federasyon, Birlik ve Odalara bazı yetkilerini protokol ile devretmesine imkan tanınmıştı. Ancak, bu kanuna bağlı olarak çıkarılan yönetmelikte, Konfederasyonumuza ve bağlı federasyon, birlik ve odalara verilen bu yetki elimizden hukuka aykırı olarak alınmıştı. Yeni yapılan değişiklik ile alınan bu hakların geri verilmesi tüm camizı sevinidrmiştir” dedi.

4 YILDIR VERİLEN SÖZLERİN
TUTULMASINI BEKLİYORUZ

Türkiye’ye gelerek Vize Muafiyeti konusunda  31 Mayıs 2018 Perşembe günü teknik değerlendirmede bulunacak AB Heyetinin ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “4 Yıldır verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin üzerine düştüğünü her zaman yaptığına dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “16 Aralık 2013’de imzalanan Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Zaptı ve Geri Kabul Anlaşmasının üzerinden 4 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, vatandaşlarımıza halen vize serbestisi verilmesi yönünde bir gelişme yaşanmadı. Türkiye 72 kriterden 65’ini karşıladı. Karşılanması en kolay kriter olan AB uyumlu pasaportlar sorununun ise yapılan uyum çalışmaları ile yakında ortadan kalkamasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

ÜYELİK SÜRECİNDE VİZE
KONUSU BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Vize serbestisinin AB’ye üyelik sürecinde de büyük önem taşıdığını vurgulayan Palandöken, “AB ve Türkiye için asli konu katılım sürecidir. Bu süreç bizler için önemlidir.  Türkiye ve Avrupa Birliği’ne iki toplum arasında bir uzlaşma olabilmesi ve katılım sürecini sahiplenebilmeleri için sivil toplum diyaloğu çok önemlidir. Ayrıca vize serbestisi Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini kolaylaştırma ve her iki taraf arasında güven oluşturma konusunda önemli kol oynayacaktır. Hem Türk hükümetinden hem de Avrupa Komisyonu’ndan vize serbestisi yol haritasını uygulama ve izleme konusunda tam bir işbirliği içinde çalışmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE GÖÇMENLER KONUSUNDA
ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI

Karşılıklı olarak adımlar atılmaz ise hiçbir sorunun çözülmesine imkan olmadığını ifade eden Palandöken, “Ülkemiz, Avrupa ülkelerinin kabusu haline gelen yasadışı göçmenler konusunda önemli adımlar attı. Şimdi AB, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize zorunluluğunu ortadan kaldıracak ve vizesiz seyahatin önünü açacak adımları atmalıdır. Ancak karşılıklı adımlar atarak ve diyalog ile her sorunun üstesinden gelmek mümkündür .1996'da Gümrük Birliği süreci ile başlayan ve halen devam eden vize sorununun çözümü önemlidir. Çünkü halen Türk sanayicisi ile esnaf ve sanatkarların, ürettiği mallar Avrupa Ülkelerine serbest bir şekilde giderken, malı satan ve üreten vize alamadığı sürece gidemiyor. Oysa vize serbestisi ile sürecin kısalması Türk sanayisinin önünü açacak ve ticaret hızla artacaktır. En önemlisi böylece Avrupa da daha çok Türk vatandaşından ve girişimciden istifa edecektir” dedi./TESK




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP