• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin ‘halk sağlığına ihanet’ olduğunu söyledi.


‘ŞEKERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

HALK SAĞLIĞINA İHANETTİR’

27 Şubat 2018

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin ‘halk sağlığına ihanet’ olduğunu söyledi.
Aralarında Çorum Şeker Fabrikasının da bulunduğu 14 şeker fabrikası için alınan özelleştirme kararıyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, AKP Hükümetine “acilen bu yanlıştan dönün. Milyonlarca insanın ekmeğiyle, Türkiye halkının sağlığı ile oynamayın” çağrısında bulundu.

'Çorum Şeker Fabrikası
şehrimizin can damarıdır'

İsmail Kalender açıklamasında şöyle dedi: “Şeker fabrikalarını özelleştirmek halk sağlığına ihanet demektir. Resmi Gazetede yer alan ilana göre Türkiye Şeker Fabrikası AŞ’ye ait 14 şeker fabrikasından Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikalarının ihalesi için 3 Nisan’a, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan’a, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan’a kadar teklif verilebileceğini öğrendik. 1991 yılından faaliyete başlayan Çorum Şeker Fabrikası, yılda ortalama 600 bin ton pancar işleyerek Çorum ekonomisine devasa bir katkı sağlamaktadır. Çorum'da 85 köyde 30 bin ila 40 bin dekar arasında pancar ekimi yapan yaklaşık bin pancar üreticisi bulunmaktadır. Pancar alım zamanında geçici işçilerle birlikte yaklaşık 300-350 kişinin çalıştığı Çorum Şeker Fabrikası şehrimizin can damarıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi yapılacak en son özelleştirmenin şeker fabrikaları olması gerektiğini defalarca söylemesine rağmen maalesef AKP Hükümeti, bu yanlışın peşinde koşmaya devam etmektedir.

‘TÜRKİYE HALKININ SAĞLIĞI İLE OYNAMAYIN’

Şeker pancarı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla katma değer ve istihdam yaratan ürün olarak göze çarpmaktadır. Şeker fabrikaları sadece birer fabrika değil, 100 binlerce insanın ekmek kapısı durumundadır. Üretilen şeker pancarı üreticilerin, küspe hayvancıların, şeker de tatlandırıcı sektörünün lokomotifi konumundadır. Söz konusu bu fabrikaları "kâr etmiyor" mantığıyla yola çıkarak özelleştirmeye çalışmak doğrudan 100 binlerce insanın, dolaylı olarak da milyonlarca insanın ekmeğiyle oynamakla eşdeğerdir. Avrupa, şeker sektörünü yeniden yapılandırarak, pancardan şeker üretiminde artış sağlarken, Türkiye'de pancardan şeker üretiminin her geçen gün geriye götürülmesinin sebebi nedir? Bu durumda, Türkiye, şeker ihtiyacını tamamen mısırdan yapılan nişasta bazlı şekerlerden mi karşılayacak? Bu bağlamda milli sanayi açısından ülkemizin en stratejik kurumlarının başında gelen şeker fabrikalarını özelleştirmek aynı zamanda halk sağlığına ihanet etmekle eşdeğer olacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisini ve hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Acilen bu yanlıştan dönün. Milyonlarca insanın ekmeğiyle, Türkiye halkının sağlığı ile oynamayın” /BSGMEDYA

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP